6 Φεβ 2016

Κως: Με... βράχους και φωτιές κλείνουν το δρόμο! Παραδίδουν τα κινητά οι φαντάροι! Αμείωτη η ένταση για τα hot spots

Η κατάσταση στην Κω "μυρίζει μπαρούτι" από το πρωί του Σαββάτου. Κάτοικοι συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην δημιουργία hot spots στο νησί για τηνφιλοξενία των προσφύγων, με τα αίματα να... ανάβουν.

Οι συγκεντρωμένοι στο Πυλί είχαν αποκλείσει το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ είχαν ανάψει φωτιές. Όπως μεταδίδει το vimatisko.gr, οι κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο προς το στρατόπεδο χρησιμοποιώντας... βράχους!
Πριν λίγο μάλιστα, έφτασαν στο σημείο και χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους κατοίκους.
Δείτε τις φωτογραφίες
Ένταση από το πρωί
Οι κάτοικοι νωρίτερα είχαν ανάψει φωτιές και κρατούσαν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ αρκετοί μαζεύονταν και στον Λινοπότη!
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Κατερίνα Φιλοπούλου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, οι στρατιώτες δούλευαν όλη τη νύχτα στο σημείο κατασκευής του hot spot, ενώ στο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι σήμερα, έφτασε νωρίς το πρωί το αυτοκίνητο που μεταφέρει συνήθως τον Ταξίαρχο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα... εκδιώχθηκε από τους συγκεντρωμένους, οι οποίο φέρεται να έχουν πάρει τα κινητά από τους φαντάρους που υπηρετούν σε διπλανό στρατόπεδο από εκεί που γίνονται οι εργασίες, ούτως ώστε να μην βγαίνουν φωτογραφίες και γενικά να μην διαρρέονται πληροφορίες!
Στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 100 κάτοικοι (σ.σ. οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται), αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.
Η άποψη Βίτσα
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή σημείωσε πως  οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spots είναι μεμονωμένοι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε δράση. Ακόμη ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
"Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων", δήλωσε ουσιαστικά απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου.
Ο Αστέριος Γαβότσης από την πλευρά του επιμένει πως ο χώρος για τα hot spots είναι ακατάλληλος: "Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου. Eμείς, επιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι εικόνες από την Κω είναι ενδεικτικές
Ανακοίνωση "μήνυμα" του δημάρχου!
Παράλληλα, λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής στη λίμνη Πυλίου, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και πολίτες με αφορμή τα hot spots, ο δήμαρχος της Κω πήρε θέση και έστειλε ξεκάθαρο "μήνυμα" στην κυβέρνηση. 
Σκηνές... ροκ είχαμε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νησί της Κω. Το ζήτημα των hot spots που πρέπει να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση στο νησί μέσα στο επόμενο 10ήμερο (βάσει της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους) έχουν κάνει την κατάσταση στο νησί να... "μυρίζει μπαρούτι".
Ξύλο και τραυματίες!
Ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί, αφού πληροφορήθηκε ότι στο πρώην στρατόπεδο της 148 στο Πυλί εργαζόταν εκσκαφέας, για την κατασκευή του hot spot.
Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν από την είσοδο και ενεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τους έριξαν δακρυγόνα. Τραυματίστηκαν πολίτες, αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Στ. Μαλιλής στο χέρι.
Επίσης, έγινε προσαγωγή δημοσιογράφου, ο οποίος οδηγήθηκε με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Κω γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Δείτε τις εικόνες: 

Καταδικάζει ο δήμαρχος
Ο Δήμαρχος της Κω, κ. Γιώργος Κυρίτσης, με ανακοίνωσή του πήρε θέση για τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας "απρόκλητη" την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για "μέρα ντροπής", χαρακτηρίζει "κτηνώδη" την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη, ενώ εξαπολύει κατηγορίες λέγοντας πως κάποιοι "μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων".
Η επίθεση που εξαπολύει στην κυβέρνηση για την επέμβαση των ΜΑΤ είναι οξεία, ενώ ολόκληρη η ανακοίνωση αποτελεί σαφές "μήνυμα" για την συνέχεια των κινητοποιήσεων, αφού ο κ. Κυρίτσης αναφέρει: "Εμείς δεν θα συναινέσουμε ποτέ στην καταστροφή του τόπου μας".
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου της Κω:
"Η σημερινή μέρα είναι μέρα ντροπής για όλους αυτούς που μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων.
Αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία μας.
Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ εναντίον των πολιτών της Κω. 
Απρόκλητα κακοποιήθηκαν πολίτες του νησιού που θέλησαν να υπερασπιστούν τον τόπο τους, τις περιουσίες τους και την προοπτική της Κω, ως τουριστικού προορισμού.
Ο κ.Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας τους βάφτισε μάλιστα και ακροδεξιούς.
Τον πληροφορούμε ότι ανάμεσα τους ήταν πολίτες που ψήφισαν Σύριζα αλλά και πολίτες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Η κτηνώδης επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη αλλά και ο ξυλοδαρμός πολιτών , θα αποτελέσει αιώνιο στίγμα για αυτούς που σήμερα θέλησαν να αιματοκυλίσουν την Κω για να την αναγκάσουν να υποταχθεί σε αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν δημοκρατική νομιμοποίηση.
Οι πολίτες της Κω πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να διδάξουν πολιτισμό σε όλους αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί αλλά στην ουσία αποτελούν την πιο ακραία εκδοχή αυταρχισμού.
Εμείς δεν θα συναινέσουμε ποτέ στην καταστροφή του τόπου μας.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να συζητήσει τις προτάσεις που καταθέσαμε, προτείναμε 10 ακίνητα για να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής και στη συνέχεια να αναχωρούν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εντός 24ωρου από το νησί.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτοί που μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε ανεξέλεγκτο καταυλισμό είναι οι ίδιοι με αυτούς που μεθόδευσαν τη σημερινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών της Κω.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών της Κω".
Με πληροφορίες και εικόνες από vimatisko
http://www.newsit.gr/