24 Νοε 2015

O Παπαμιμίκος αμφισβητεί την προεδρία Πλακιωτάκη..ΕΧΕΙ απολυτο δικιο αυτο το νουμερο.....

Αντίθετος, στον ορισμό του Γιάννη Πλακιωτάκη, στη θέση του μεταβατικού προέδρου είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. 
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, στηρίζει την άποψή του αυτή,..
σε όσα αναφέρει το καταστατικό, με βάση το οποίο ο μεταβατικός πρόεδρος (σσ. Βαγγέλης Μειμαράκης) δεν μπορεί να ορίσει, αντιπρόεδρο.
Όσοι στηρίζουν αυτήν  την άποψη βασίζονται στο γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν εξελέγη πρόεδρος αλλά ορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά παίρνοντας νομιμοποίηση από την Πολιτική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1, όπως ορίζεται από το καταστατικό της ΝΔ, «Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που εκλέγεται νόμιμα, με τον τρόπο που ορίζεται στο παρόν άρθρο.».Στο άρθρο 9, παρ. 2,υποπαρ. 8: «Μπορεί να ορίζει έναν ή περισσότερους Αντιπροέδρους του Κόμματος, στους οποίους μπορεί να αναθέτει την προσωρινή αναπλήρωσή του όταν κωλύεται, την εποπτεία και τον συντονισμό ειδικότερων τομέων ευθύνης που καθορίζει ο ίδιος, καθώς και κάθε άλλη, κατά την κρίση του, αρμοδιότητα.».
Παράλληλα, το άρθρο 10, παρ. 19 ορίζει ρητά ότι: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσότερων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου.».
παραπολιτικα