24 Νοε 2015

ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ! Ποιος ενδιαφέρεται κυρίως για διορισμούς που θα του αποφέρουν κομματικά οφέλη – Ποιοι έχουν «δική τους ατζέντα»

belkouleskouΜπορεί οι Θεσμοί να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με το οικονομικό επιτελείο ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει για όλους τους υπουργούς.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων, υπάρχουν κάποιοι υπουργοί για τους οποίους το Κουαρτέτο θεωρεί ότι δεν προτίθενται να εφαρμόσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις επειδή είναι «της παλιάς σχολής» και έχουν «δική τους ατζέντα». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, από τις συζητήσεις που είχαν οι πιο σκληροί του κουρτέτου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θεωρούν ότι ο Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει καμία διάθεση να «τρέξει» τις ιδιωτικοποιήσειςαλλά ούτε και να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, δέσμευση που προβλέπεται ρητά στο τρίτο Μνημόνιο. Πηγές των Θεσμών χρησιμοποιούσαν ως παράδειγμα απροθυμίας του αρμόδιου υπουργού να υλοποιήσει να συμφωνηθέντα το γεγονός ότι η ΟΣΥ παραμένει ακέφαλη σε μια κρίσιμη συγκυρία ύστερα από την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα,άφηναν να εννοηθεί ότι ο υπουργός ενδιαφέρεται περισσότερο για διορισμούς που θα του αποφέρουν κομματικά οφέλη παρά για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Την ίδια στιγμή, όμως, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν κακή εμπειρία και από τις συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ενώ στην κατηγορία των υπουργών που έχουν δική τους ατζέντα και δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις κατατάσσουν και τους Θεόδωρο Δρίτσα και Πάνο Σκουρλέτη.
http://www.crashonline.gr/