24 Νοε 2015

Ψυχάρης: Η Κεντροδεξιά χρειάζεται καινούργιο φορέα. ΝΔ τέλος…

Με άρθρο το οποίο υπογράφει στο “Βήμα”, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γιος του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας Ψυχάρης, δείχνει στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέου κόμματος.

Το άρθρο του Ανδρέα Ψυχάρη έχει ως εξής:
«Η Κεντροδεξιά χρειάζεται πλέον νέα στελέχη και έναν καινούργιο φορέα. Η Νέα Δημοκρατία, απλά, ούτε εκφράζει και ούτε εμπνέει πια».
Όταν γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές τον Σεπτέμβριο, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τον ταπεινωτικό εξευτελισμό που θα υφίσταντο οι ψηφοφόροι της πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης την περασμένη  Κυριακή. Μια διαδικασία που ακόμα και ένα δεκαπενταμελές σχολικό συμβούλιο θα μπορούσε να φέρει εις πέρας πολύ καλύτερα.
Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν δυο μήνες και όπου ελάχιστα στελέχη τόλμησαν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν με πολιτικούς όρους για τα θέματα που ενδιαφέρουν τους έλληνες πολίτες. Οι περισσότεροι δελφίνοι κρύφτηκαν αφού, όπως φάνηκε, ούτε είχαν το πολιτικό θάρρος αλλά ούτε το πολιτικό όραμα και, φυσικά, ούτε τις προτάσεις.
Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή προσέφερε πολλά στην Ελλάδα. Κυρία συνεισφορά ήταν η επιτυχία ένταξης μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (πρώην ονομασία της ΕΕ) από την οποία επωφεληθήκαμε πολλαπλώς – σήμερα δε, είναι ο μόνος λόγος που η χώρα δεν έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά.
Όμως η Νέα Δημοκρατία έχει καταλήξει φέουδο ορισμένων που επί Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν θα έμπαιναν στα κομματικά γραφεία της Ρηγίλλης, πόσο μάλλον θα αποκτούσαν υπουργικούς θώκους. Οι, εκ του αποτελέσματος, αποτυχόντες δεδομένου ότι έφεραν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία, αναλώνονται σε παιχνίδια εξουσίας και χάνουν την ουσία.
Ο κύκλος της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει: τον έκλεισαν αυτοί που μιλάνε για την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Τους ξεπέρασαν οι εξελίξεις και ένα κόμμα με συνιστώσες που έκλεισε τις τράπεζες, επιβάλλει βάναυση φορολογία αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης» της και έχει διαλύσει την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας.
Ουδείς έχει το θάρρος να παραιτηθεί και να αποσυρθεί. Αλλά οι εξελίξεις θα τους προσπεράσουν και τα στελέχη που ονειρεύονται καρέκλες θα αφήνουν λουλούδια στο μνημόσυνο”.