4 Αυγ 2015

"Ακούτε κυρία ΤΑΣΙΑ;" - Γερμανός βουλευτής μοιράζεται το σπίτι του με μετανάστες! [photos]


Εδώ και ένα μήνα, ο 19χρονος Χάμπεν και ο 24χρονος Άουετ...

μένουν στον πάνω όροφο του σπιτιού, με τους δύο γιους του βουλευτή του κόμματος Μέρκελ

Ο Γερμανός συντηρητικός βουλευτής Μάρτιν Πάτσελτ «παραδίδει» μαθήματα ανθρωπιάς και μοιράζεται το ίδιο του το σπίτι με δύο μετανάστες από την Ερυθραία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τους βρει εργασία στην περιοχή.


Ο βουλευτής του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο σπίτι λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη, όπου ο 19χρονος Χάμπεν και ο 24χρονος Άουετ, εδώ και περίπου ένα μήνα, μοιράζονται τον πάνω όροφο του σπιτιού με τους δύο γιους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ο Μάρτιν Πάτσελτ γνώρισε τους δυο νεους από την Ερυθραία στην εκκλησία της περιοχής του και τους κάλεσε σπίτι του.



Και ενώ στην αρχή η επικοινωνία μπορεί να ήταν δύσκολη, καθώς οι δύο άνδρες μιλούσαν μόνο λίγα αγγλικά, ωστόσο, τώρα, κάνουν μαθήματα γερμανικών.

Αρχικά, οι τοπικές επιχειρήσεις ήταν γενικά επιφυλακτικές στο να προσφέρουν δουλειά στους δύο «φιλοξενούμενους» του βουλευτή, στη συνέχεια ο ένας βρήκε προσωρινή δουλειά στα γραφεία της τοπικής κυβέρνησης και ο άλλος σε ένα σούπερ μάρκετ.

Όπως εξήγησε ο Μάρτιν Πάτσελτ στην Die Welt, οι γερμανικές αρχές του έδιναν 100 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των καθημερινών εξόδων των δύο νεαρών.

Ο Χάμπεν και ο Άουετ λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα €326 για τη διαβίωσή τους και για ρουχισμό.



Εάν οι δυο μετανάστες έμεναν σε ξενώνα, το κόστος στο κράτος θα ανερχόταν σε 2.000 ευρώ το μήνα, μόνο για την στέγασή τους.

Ο Γερμανός βουλευτής δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD πως «το να συνεργάζεσαι, να παρέχεις καταφύγιο, το να προσέχεις τους άλλους και να τους καλωσορίζεις, σημαίνει να χτίζεις μικρές γέφυρες, που βοηθούν να αποκτήσουν οι μετανάστες πρόσωπο και όνομα, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν από το ανώνυμο πλήθος των αιτούντων άσυλο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο... αν περισσότεροι έκαναν το ίδιο».

Η ασυνήθιστη κίνηση του Μάρτιν Πάτσελτ γίνεται σε μια περίοδο που επικρατεί μεγάλη ένταση για το μεταναστευτικό. Ο ίδιος, ωστόσο, πρωτοπορεί και προσπαθεί να βάλει τέλος στην προκατάληψη και την εχθρότητα προς τους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, σε ανοιχτή επιστολή, ο πρωτοπόρος Γερμανός βουλευτής είχε προτείνει οι πολίτες να φιλοξενούν πρόσφυγες στα σπίτια τους, ώστε να μειώνονται τα έξοδα του κράτους. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, η πρότασή του δεν βρήκε ανταπόκριση...