3 Αυγ 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της Ζωής με τα μωρά στην αγκαλιά από συμβασιούχους της Βουλής

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής υπό την προεδρία της...
Ζωής Κωνσταντοπούλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 30 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στη  Βουλή, καταγγέλλοντας καθεστώς εργασιακής ομηρίας και απαξίωσης, ζητώντας παράλληλα  την ανανέωση των συμβάσεών τους, που δεν ανανεώνονται από την Πρόεδρο της Βουλής. Από το πρωί οι συμβασιούχοι διένεμαν σε όποιον έμπαιναν στη Βουλή ενημερωτικό φυλλάδιο ενώ έβγαλαν μέχρι και χαρτόκουτο πραγματοποιώντας έρανο για τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.
Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής πως το θέμα θα λυθεί σύντομα , ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα ενώ αρκετοί από αυτούς εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Πρόκειται για 61 άτομα, 40 εκ των οποίων η σύμβαση έχει ήδη λήξει ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Βουλή είναι ότι κάποιες μητέρες πραγματοποιούν την παράσταση διαμαρτυρίας με τα μωρά στην αγκαλιά. 
Η αλήθεια είναι ότι η παράσταση διαμαρτυρίας προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Προέδρου της Βουλής, κυρίως για τον τρόπο που επελέγη να γίνει. Ήταν χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο κατά την προσέλευση της κ. Κωνσταντοπούλου όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής χαιρέτησε την Πρόεδρο λέγοντάς της : "Είναι οι συμβασιούχοι εδώ κυρία Πρόεδρε. Θέλουν να σας μιλήσουν". Η κα Κωνσταντοπούλου με αυστηρό ύφος κι ενώ είχε μπει στην αίθουσα γύρισε το βλέμμα της και απάντησε: "Φυσικά και θα τα πούμε αλλά όχι εδώ και όχι έτσι βέβαια". 
Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα εντός της αιθούσης η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε δυνατά  από συνεργάτη της εξηγήσεις για ποιο λόγο είχε μαζευτεί όλος αυτός ο κόσμος έξω από την αίθουσα. "Είναι υπάλληλοι κυρία Πρόεδρε" απάντησε αυτός με την κα Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά :"Δεν έπρεπε".
parapolitika.gr