21 Μαΐ 2015

Μιχελογιαννάκης: Να φύγουν αυτοί, όχι εγώ -Να μη γίνουμε Κομανέτσι!

«Είναι δυνατόν να ξεπουλήσω τον κόσμο και να κάνω κωλοτούμπα στις αρχές μου;», τόνισε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο Star, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Αριστερά σημαίνει ανακατανομή πλούτου. Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Από κάπου θα τα πάρουμε και κάπου θα τα δώσουμε».
Ακόμη, πρόσθεσε πως στηρίζει μόνο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «το προεκλογικό συμβόλαιο που έκανα με την κοινωνία».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με το αν προτίθεται να παραιτηθεί, είπε:
«Από που να φύγω; Από ένα κόμμα που μεταλλάσσεται; Φεύγεις όταν διαφωνήσεις με τις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκες. Γιατί έγινε συνέδριο; Άλλαξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Αν είναι θα φύγουν αυτοί, όχι εγώ»
Όσον αφορά στην ίδρυση της αντι-μνημονιακής τάσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν είναι ο μόνος που έχει αυτές τις απόψεις μέσα στο κόμμα!
«Αυτό το ρόλο έχει η αντι-μνημονιακή τάση, να μην κάνουμε ρούπι από τις προεκλογικές αρχές. Είναι πολλοί οι βουλευτές και πολύς ο κόσμος», υπογράμμισε.
«Δεν έχει νόημα η παράταση εάν δεν επιβάλλουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος στο σενάριο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική Suddeutsche Zeitung για παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο με την παράλληλη εκταμίευση 4 δισ. ευρώ και την υλοποίηση δεσμεύσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
«Να μη γίνουμε... Κομανέτσι, ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι ξένοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με ένα προτεκτοράτο, αλλά με μία κυρίαρχη χώρα». Παράλληλα, ο κ. Μιχελογιαννάκης έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους στα πρότυπα του 1953.
«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε άλλο τους πολίτες» πρόσθεσε ο βουλευτής Κρήτης, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει πίσω ούτε στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, ούτε στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Τέλος, ο κ. Μιχελογιαννάκης απηύθυνε τα βέλη του και προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τα ήξεις αφίξεις για το ΦΠΑ.


iefimerida.gr