22 Μαΐ 2015

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ -Ξέχνα την πολιτική λύση, δεν έχω άλλα χρήματα για πέταμα

-Αλέξη ξέχνα την πολιτική λύση και βρείτε με τους θεσμούς. Εγώ δεν έχω άλλα χρήματα για πέταμα...

Αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η στάση της Μέρκελ στην διάρκεια της χθεσινοβαραδινής συνάντησης με την ελληνική αντιπορσωπεία. Τώρα η κυβέρνηση τρέμει τον εφιάλτη του Αγίου Πνεύματος καθώς οι δανειστές είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση μια Μέρκελ βλοσυρή βγαίνοντας από το χώρο της συνάντησης καληνύχτισε ξερά του δημοσιογράφους που περίμεναν για δηλώσεις, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός την ακολούθησε σε απόσταση πολλών μέτρων, όπως γράφει η Handelsblatt.
Κατά την Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε σημεία στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, «με τον χρόνο να τελειώνει».
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Bild η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζουν έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον έλληνα πρωθυπουργό. Από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίζεται για πριν τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο ΔΝΤ. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.
Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να διευρυνθεί η σύνθεση της χθεσινής συνάντησης με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σκόνταψε στις αντιδράσεις (πληροφορίες αναφέρουν ότι προήλθαν από τη γερμανική πλευρά, αλλά και από το ΔΝΤ), που εκφράσθηκαν με το ερώτημα της σκοπιμότητας να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση ο εκπρόσωπος ενός μόνο εκ των θεσμών, με τους οποίους διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Γιουνκέρ, σήμερα, στις 2.30 μ.μ. ενώ τρεμοσβήνει το κερί της κυβέρνησής του...
κουρδιστο πορτοκαλι