5 Μαρ 2015

H AYΓΗ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Να θυμηθούν ποιους εκπροσωπούν καλεί η εφημερίδα Αυγή τους αριστερούς βουλευτές μετά το θέμα που ξέσπασε με τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα σημειώνει: «Αν όμως στον... 
πρώτο ακριβώς μήνα από την εκλογή τους οι αντιπρόσωποι του λαού ζητούν να
διατηρήσουν προνόμια και διευκολύνσεις που καθιέρωσαν οι κυβερνήσεις που προκάλεσαν την κρίση και τον αναγκαστικό δανεισμό τι μπορούν να σκεφθούν οι ψηφοφόροι τους».

Η εφημερίδα Αυγή, στέλνει ηχηρό μήνα σημειώνοντας στο άρθρο της ότι η είδηση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα που ζήτησαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Πρόεδρο της Βουλής όχι απλά δεν διαψεύσθηκε, αλλά επιβεβαιώθηκε από την υπόσχεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να εξετάσει την ένσταση.
Και κάνει ένα ακόμη βήμα ο συντάκτης του άρθρου και σημειώνει: «Και πως δεν υπήρξε, σκέφτομαι, ένας όχι αριστερά σκεπτόμενος, αλλά απλώς ένας νουνεχής ανάμεσά τους, να κόψει την κουβέντα μαχαίρι και να τους θυμίσει ποιο τμήμα του λαού εκπροσωπούν και ποιες είναι οι υποχρεώσεις- να μην ξεχνάμε και τις υποσχέσεις- απέναντι σ' αυτούς». «Ελπίζω ειλικρινά και εύχομαι κάποιος να θυμίσει στους αριστερούς βουλευτές μας όλα αυτά» καταλήγει.

Η τελευταία σελίδα έχει ένα ακόμη άρθρο- μήνυμα, στους υπουργούς αυτή τη φορά. Για «μεγάλες ιδέες και μικρά έργα» γράφει ο Θανάσης Καρτερός και επισημαίνει πως «το μπουσούλισμα δε μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον. Διότι οι μικρές απογοητεύσεις οδηγούν στη μεγάλη φθορά». «Οι καθυστερήσεις, οι ασυνεννοησίες, η ελαφρότητα των δηλώσεων, η πολυγλωσσία και η κακοφωνία των απόψεων, η αίσθηση ότι δεν συντονίζονται επαρκώς και αποτελεσματικά δεν συγκροτούν και την καλύτερη εικόνα» προσθέτει και προειδοποιεί πως «η εμπιστοσύνη με την οποία η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών περιβάλλει την κυβέρνηση δεν είναι ανεξάντλητη».