5 Μαρ 2015

Αλεξία Παναγοπούλου: Έξυπνη, όμορφη και... μόνη η εγγονή του Πέτρου Μολυβιάτη (ΦΩΤΟ)

Της Σάσας Σταμάτη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η εγγονή του Πέτρου Μολυβιάτη μεγαλώνει και «καίει καρδιές». Η 28χρονη Αλεξία Παναγοπούλου, κόρη του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Παναγόπουλου, από τον γάμο του με τη Λόρα Μολυβιάτη, μπορεί να απέχει από τα κοσμικά πάρτι και τα λαμπερά events,
όμως όσοι τη γνωρίζουν μιλούν για μια όμορφη και έξυπνη κοπέλα, που ακόμα δεν έχει αποφασίσει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, παρ’ ότι πολλοί είναι εκείνοι που την πολιορκούν.
Η Αλεξία τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο «M Shop», ένα κατάστημα που βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής. Σε έναν καλαίσθητο χώρο, το «M Shop» προτείνει ιδέες για αντικείμενα χρήσιμα και ελκυστικά, πολλή και καλή μουσική, με CD και συλλογές που ενθουσιάζουν, καθώς και μικροαντικείμενα, κοσμήματα, γλυπτά, χαρακτικά, φωτιστικά και κούκλες που φέρουν την υπογραφή γνωστών, αλλά και νέων Ελλήνων designers.
Η ίδια μάλιστα έχει κάνει και σπουδές στο εξωτερικό σχετικά με το design, οπότε ο συγκεκριμένος επαγγελματικός χώρος τής είναι πολύ οικείος. 
Αν και είναι εγγονή του Πέτρου Μολυβιάτη, η Αλεξία Παναγοπούλου δεν συνηθίζει να μιλάει για εκείνον και αυτό γιατί, παρ’ όλο που τον θαυμάζει, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ότι «εκμεταλλεύεται» το όνομά του. Οι σχέσεις με τον παππού της είναι άψογες. Πηγαίνει πολύ συχνά και τον συναντά και μιλούν ατελείωτες ώρες ακόμα και για τις πολιτικές εξελίξεις. Τον θαυμάζει και είναι ένας άνθρωπος που η Αλεξία θέλει πάντα να ακούει τη γνώμη του, γι’ αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που τον συμβουλεύεται για τα επαγγελματικά της. Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον της, όταν ήταν μικρή πολλά Σαββατοκύριακα τα περνούσε με τον παππού της, αφού του έχει μεγάλη αδυναμία.
SHOPPING THERAPY. Η Αλεξία συχνάζει στο κέντρο της Αθήνας και αγαπημένα meeting points για εκείνη και την παρέα της είναι μπαράκια και εστιατόρια στο Κολωνάκι. Κρατάει τις παρέες από την παιδική της ηλικία, ενώ αγαπημένες της συνήθειες είναι να κάνει shopping therapy, αλλά και ταξίδια στο εξωτερικό και να εξερευνά νέα μέρη και τοπία. Οσοι την ξέρουν καλά υποστηρίζουν ότι μοιάζει πολύ με τη μητέρα της, Λόρα, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή και έχει ένα δικό της, ξεχωριστό στυλ. Μάνα και κόρη είναι παράλληλα φίλες και μεταξύ τους δεν υπάρχει κανένα μυστικό.
Η Αλεξία μπορεί να συχνάζει σε in στέκια, ωστόσο έχει «αλλεργία» στα φωτογραφικά φλας, γι’ αυτό και υπάρχουν ελάχιστες φωτογραφίες της.Είναι πολύ στυλάτη κοπέλα, μένει στο Κολωνάκι και προς το παρόν ελάχιστοι γνωρίζουν πολλά πράγματα για εκείνη, καθώς είναι πολύ low profile. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως λένε μερικοί πολύ δικοί της άνθρωποι, είναι ένα κορίτσι «ταγμένο» στις επιστήμες! Εχει σπουδάσει Οικονομικά και Ναυτιλία στο BCA στην Ελλάδα και γενικότερα είναι μια κοπέλα που θέλει συνεχώς να επεκτείνει τους ορίζοντές της, αλλά και τις γνώσεις της.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Η Αλεξία έχει μεγάλη αδυναμία και στον πατέρα της. Πλέον ζει μόνη της, ωστόσο έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί του και πάντα συζητάνε ό,τι την απασχολεί. Εχει έναν αδελφό, τον Περικλή Παναγόπουλο, από τον γάμο του πατέρα της με τη Μαριλένα Πατρονικόλα (ανιψιά του Αριστοτέλη Ωνάση), ο οποίος ασχολείται με ναυτιλιακά και είναι συνέχεια μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου. Λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων μπορεί να μη συναντιούνται συχνά, ωστόσο όταν βρίσκονται, το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευδιάθετο.
Μάλιστα, η Αλεξία διατηρεί άριστες σχέσεις και με την καινούργια σύζυγο του πατέρα της. Ο γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Παναγόπουλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, παντρεύτηκε μυστικά στο Λονδίνο με πολιτικό γάμο, χωρίς ουδείς να καταλάβει το παραμικρό. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πλέον έχει επιλέξει να απέχει από τα κοσμικά της πόλης, αφού προτιμά να ζει τον έρωτά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Συνήθως κάνει ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό και είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του σε ό,τι τον χρειαστούν.