28 Μαρ 2015

Με σύμβουλο τον… Στρατηγέα ο Δήμος!

Η δικαίωση της ΑΕΚ από το ΣτΕ, με την απόρριψη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου των προσφυγών του Δήμου και των 17 πολιτών (σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το δικαστικό ρεπορτάζ) και παράλληλα την επικύρωση της συνταγματικότητας του νόμου για την
«Αγια-Σοφιά», άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ενός στόχου, που όπως φαίνεται έχει «απέναντί» του μονάχα τους... αντίδικους της «Ένωσης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Άρης Βασιλόπουλος και οι συν αυτώ έφτασαν μέχρι το ΣτΕ για να βάλουν εμπόδια στην επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, ωστόσο και εκεί οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν. Ενώ την ίδια τύχη θα έχουν και τα... εναλλακτικά και μη εφαρμόσιμα πλάνα που φέρονται να επεξεργάζονται, για το γήπεδο της ΑΕΚ. Πάντως και σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΩΡΑΣ των σπορ» πάνω σε αυτό το κομμάτι φέρνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία στην επιφάνεια, μιας και προκύπτει πως ο βασικός συντελεστής του σχεδίου Γρανίτσα, έχει μετατραπεί σε... σύμβουλο του Βασιλόπουλου, πάνω σε αυτή την προσπάθεια του Δημάρχου!
Μιλάμε για τον αρχιτέκτονα Νίκο Στρατηγέα, που ήταν ο άνθρωπος που είχε αποτελέσει «εγκέφαλο» του πλάνου Γρανίτσα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας έχει εξελιχθεί σε βασικό σύμβουλο του Δημάρχου, στις προσπάθειες του τελευταίου να αντικρούσει το πρότζεκτ της ΑΕΚ! Ο αρχιτέκτονας δηλαδή που το τότε πλάνο του είχε χαρακτηριστεί... φαραωνικό από τους ίδιους ανθρώπους, τώρα αποτελεί κύριο εκφραστή των εναλλακτικών προτάσεων που θέλουν να κάνουν για το γήπεδο!
Ο Νίκος Στρατηγέας, που είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε κινήσεις για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε προσεγγίσει και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σχετικά με το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς», έχει προφανώς χαλάσει χρόνο και χρήματα στην εκπόνηση μελετών και επιθυμεί όλα αυτά να αποδώσουν. Ωστόσο προξενεί πολλά ερωτηματικά το ότι επιλέγει να έχει εμπλοκή σε αυτό το χρονικό σημείο, στο όλο θέμα, συζητώντας με την πλευρά του δήμου που είναι ξεκάθαρα εναντίον ενός σχεδίου που σέβεται απόλυτα την πόλη και τους νόμους και είναι πολύ πιο... ήπιο, από εκείνο του παρελθόντος.
Πηγή: ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ