30 Ιαν 2015

Μπεκίρης: Ο Σαμαράς να αναλάβει τις ευθύνες του...


Ηχηρή παρέμβαση του πρώην βουλευτή Αχαΐας και υφυπουργού των Κυβερνήσεων Καραμανή Μιχάλη Μπεκίρη, μέσω της οποίας ζητά...
από τον Πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες του.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί οτι η παρέμβαση του κ. Μπεκίρη γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο ο Αχαιός πολιτικός είναι γνωστό οτι διατηρεί άριστες πολιτικές και προσωπικές σχέσεις.

Επιχειρηματολογεί μάλιστα σε σημείο της γραπτής του δήλωσης, λέγοντας οτι η ΝΔ έχασε τον χώρο του Κέντρου, απόλυτα ταυτισμένος με τη σημερινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μπεκίρης συνεχίζει ταυτιζόμενος με την ουσία των δηλώσεων Μητσοτάκη, λέγοντας οτι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα, η ΝΔ αλλάζει γενιά» σηματοδοτώντας με την μακροσκελή δήλωσή του όπως όλα δείχνουν και την επιστροφή του στα τεκταινόμενα του κόμματος μετά από μία απουσία περίπου τριών ετών. Και με επίσης ηχηρό τρόπο καλεί τον κ. Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Με γραπτή δήλωσή του, ο τ. υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτέλεσματος και τονίζει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές στη ΝΔ.
Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η θριαμβευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και η συγκρότηση για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, συνιστούν αναμφισβήτητα επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Όσοι αυτό δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν ή εθελοτυφλούν ή απλώς δεν έχουν καμία σχέση με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι η αποκρυπτογράφηση των αιτιών , που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει μέσα στα όργανα το κόμματος αλλά και μέσα από έναν σοβαρό και όσο γίνεται αμερόληπτο δημόσιο διάλογο. Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα και το πώς το κεντροδεξιό κόμμα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του , να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα και να μετεξελιχθεί σε πλειοψηφούσα κεντροδεξιά παράταξη. Άλλωστε η ιδεολογική και κοινωνική συρρίκνωση ποτέ δεν ταίριαζε στην μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη. Η σύνθεση , ο πλουραλισμός , τα πολιτικά ανοίγματα ήταν και είναι αυτά που δίνουν ζωή και προοπτική στην παράταξή μας.

Οι αλλαγές δεν γίνονται ποτέ αθόρυβα. Μπορεί να προκαλέσουν κλυδωνισμούς , εντάσεις , συγκρούσεις αλλά αν όλοι είμαστε προσηλωμένοι στο συμφέρον της Ελλάδος το οποίο πιστεύουμε ότι σωστά μπορεί να υπηρετήσει μόνο η δική μας παράταξη όλα τα προσωπικά , τα συμφεροντολογικά, τις κοντόφθαλμες επιλογές και λογικές θα τα αφήσουμε στην άκρη.

Τιμώ και σέβομαι τον τ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Σε δύσκολες εποχές προσπάθησε να κρατήσει την Ελλάδα ψηλά και να την βάλει στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάκαμψης. Έγιναν λάθη , παραλείψεις , υπερβολές , ίσως ξεφύγαμε και από τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό και γι” αυτό χάσαμε τον κόσμο του κέντρου, ίσως καλλιεργήσαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές που μπορούσαμε να υπηρετήσουμε, ίσως δεν εξηγήσαμε επαρκώς τι συμβαίνει και κυρίως τι σημαίνει αυτό που συμβαίνει αφήνοντας χώρο στον λαϊκισμό και την δημαγωγία . Όλα αυτά όμως τελείωσαν το νύχτα της 25ης Ιανουαρίου και παραμένουν ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ήρθε για τη Νέα Δημοκρατία η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ή προχωρούμε μπροστά με ένα σύγχρονο κόμμα , αντιλαμβανόμενοι πλήρως το περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε εξαιτίας της πολιτικής μας και στο οποίο πλέον δρούμε ή μένουμε καθηλωμένοι στο χθες αναζητώντας τη ρεβάνς από τον νικητή των εκλογών. Αλλά η πολιτική , η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδέεται με τέτοιες λογικές.

Η επιλογή είναι μία και βρίσκεται στο αύριο. Η νέα γενιά του κόμματος με τόσα πολλά και ικανά στελέχη μπορεί και πρέπει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης , της πρόκλησης , του μέλλοντος.

Δεν είμαι αυτός που θα συμβουλεύσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά τι να κάνει. Μπορώ όμως να του ζητήσω να κάνει αυτό που πρέπει για να ανοίξει ο δρόμος προς το μέλλον. Η ενότητα και το μέλλον της παράταξης απαιτούν καθαρές λύσεις. Και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι η μόνη εγγύηση."...

dytikanea.gr