21 Απρ 2014

Σκιές στο Μαξίμου: Τα έξι ζητήματα που εξετάζει το ΣτΕ και απειλούν το πλεόνασμα


maximou-skia-570Υποθέσεις οι οποίες κάνουν το Μέγαρο Μαξίμου να... τρέμει εξετάζει το αμέσως επόμενο διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Καθημερινή στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, πρόκειται για έξι υποθέσεις οι οποίες αφορούν κρίσιμα νομοθετικά μέτρα και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό κυβερνητικές αποφάσεις στα πλαίσια ης κυβερνητικές προσαρμογής.
Για παράδειγμα αφορούν μέτρα περιστολής δαπανών, αλλά και διαρθρωτικών αλλαγών, που ελήφθησαν την τελευταία τριετία και το ΣτΕ εξετάζει την συνταγματικότητά τος ή όχι.
Ειδικότερα όπως τα παρουσιάζει η Καθημερινή:
  1. Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι αποφάσεις για τη μείωση των ....

Σαρωνει η Μαρια Σπυρακη στους νεοδημοκρατες

Σπαει τα κοντερ των σφυγμομετρησεων η πρωην δημοσιογραφος, πρωην ΠΑΣΠιτισα και νυν πολιτευτρια της ΝΔ για την Ευρωβουλη Μαρια Σπυρακη στη δημοσκοπηση που διενεργει το parapolitika.gr.

Κοινοβουλευτική «κόλαση» με νέα νομοσχέδια μετά τις εκλογές


Κοινοβουλευτική «κόλαση» με νέα νομοσχέδια μετά τις εκλογέςΣύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσει η Ολομέλεια (πιθανότατα 28 Απριλίου με 9 Μαΐου), έως ότου διακόψει τις λειτουργίες της για τις εκλογές, θα ψηφιστούν μόνο τα απολύτως απαραίτητα νομοσχέδια και κυρίως εκείνα που δεν περιλαμβάνουν μέτρα υψηλού πολιτικού κόστους.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται και πάλι ιδιαιτέρως «θερμό», καθώς το σύνολο των προαπαιτούμενων για τις δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου -μεταξύ των οποίων «σπάσιμο» και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, νέο ασφαλιστικό, μείωση χρηματοδότησης κομμάτων κ.ά.- αλλά και οι άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταφέρονται για μετά τις εκλογές.

"Σκοτώθηκαν" Μουρούτης-Παππάς στο twitter

Πολλές ειρωνείες είχαν τα τιτιβίσματα που αντάλλαξαν οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα,  Γιώργος Μουρούτης και Νίκος Παππάς αντιστοιχα. Ο Παππάς κατηγόρησε τον Μουρούτη πως είπε μία φράση που θύμισε την χούντα, καθώς είχε την

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Σαμπιχά

Ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ θα αντικαταστήσει την Σουλεϊμάν Σαμπιχά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση των γραμματέων των ...

Στο πλευρό των Ελλήνων ο Πούτιν – Αποκατέστησε τους Ελληνες της Κριμαίας που κυνήγησε ο Στάλιν

Με διάταγμά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε ένα βήμα ακόμη στην μάχη για την αναζήτηση συμμάχων στο θέμα προσάρτησης της Κριμαίας. Αποκατέστησε για ιστορικούς αλλά…

Κανένα ίχνος του Boeing στον Ινδικό

Το ρομποτικό βαθυσκάφος, που εξετάζει το βυθό του Ινδικού Ωκεανού, για να εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, έχει ήδη σαρώσει τα δύο τρίτα της περιοχής των ερευνών, χωρίς να βρεθεί απολύτως τίποτα, όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.
"To Bluefin-21 ερεύνησε περίπου τα δύο τρίτα της ζώνης ερευνών. Μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκε τίποτα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού των Υπηρεσιών (JACC), που έχει αναλάβει να συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού της πτήσης ΜΗ370.

Βουλευτής της ΝΔ δεν πήγε στην Ανάσταση για να μην τα ακούσει!

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα βρέθηκε γαλάζιος βουλευτής για να περάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα χωρίς όμως να υπάρχει η καλύτερη εξέλιξη. Αυτό γιατί ....

Ισπανός μήνυσε τον Σουμάχερ για πρόκληση ατυχήματος!

Μήνυση στον Μίκαελ Σουμάχερ έκανε ένας Ισπανός, κατηγορώντας τον για πρόκληση ατυχήματος. Το περιστατικό συνέβη,

ΟΙ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΙ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος
Η έξοδος στις αγορές και η διαφαινόμενη έναρξη της συζήτησης για την τελική ρύθμιση του δημοσίου χρέους, ολοκληρώνει αναμφισβήτητα μια ολόκληρη επίπονη εποχή για τη χώρα.
Η εποχή αυτή ξεκίνησε από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο ανακοίνωση την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και του ΔΝΤ....

Ποια σεξοβόμβα σούβλισε αρνί με δαντελωτό baby doll μέχρι τα οπίσθια;

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη είναι σέξι, το ξέρει και δεν την ενοχλεί να προκαλέσει για να το δείξει.
Κάτι ανάλογο έκανε και χθες στο....

Δυστύχημα με μία νεκρή στο Ελ. Βενιζέλος

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 57χρονη, εργαζόμενη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία παρασύρθηκε από λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες από αεροσκάφος που...

"Ετοιμάζουν και τρίτο κρυφό πακέτο για την Ελλάδα"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και την στάση της τρόϊκας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ο οικονομολόγος Τόμας Μάιερ.

"Ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει πλέον αλλάξει. Με το που θα λάβει την τελευταία δόση, η κυβέρνηση στην Αθήνα θα σταματήσει να συνεργάζεται με τους δανειστές της", υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ και επιστημονξικός συνεργάτης στο Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φραγκφούρτης.

21 Απριλίου 1967: Ποιοι στρατιωτικοί είπαν ΟΧΙ και αντιστάθηκαν - Όλα τα ονόματα

Μαύρη επέτειος της χούντας η σημερινή. Η οποία διέλυσε τη χώρα, πρόδωσε και πούλησε την Κύπρο και στιγμάτισε τις Ένοπλες Δυνάμεις στη συνείδηση των πολιτών.

Το Onalert έχει τη

Η Pippa Middleton... ψωνίζει εσώρουχα μαζί με τον σύντροφό της

Ένα βήμα πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας είναι η Pippa Middleton η οποία ζει τον απόλυτο έρωτα, εδώ και 18 μήνες, στο πλευρό του Nico Jackson!
Ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε

Παραιτησεις ζητα ο Χρηστος Ζωης

Παιχνιδια στις πλατες των αστεγων μεταξυ Υπουργου της ΝΔ και Υφυπουργου του ΠΑΣΟΚ καυτηριαζει ο Ζωης

Τα καταγγελλομενα συνιστουν αιτια παραιτησεων

Στην επιφανεια οι κοντρες της συγκατοικησης - Το αμιλητο νερο ηπιε ο Βρουτσης

Κεγκέρογλου: Αφήνω των Άδωνι να κάνει Πάσχα υπουργός

Το πρόγραμμα το έφτιαξα εξολοκλήρου εγώ και το Δρακοπούλειο..

Με την πατρότητα του προγράμματος για τους άστεγους, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός,

Απαλαγείτε από το hangover του Πάσχα

Πονοκέφαλος, ζάλη, δίψα και ανακατεµένο στοµάχι είναι τα συχνότερα «κακά» που έπονται της µέθης. Αντιµετωπίστε τα.

Φαρμακευτικά

1. Τα παυσίπονα βοηθούν στην
αντιµετώπιση του πονοκεφάλου, αλλά, όταν υπάρχει ναυτία ή
εµετός, καλύτερα να χρησιµοποιούνται υπόθετα. Ωστόσο µην κάνετε κατάχρηση φαρµάκων, γιατί το συκώτι είναι ήδη κουρασµένο από το µεταβολισµό του αλκοόλ.

Μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα


Η Τροχαία για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής :
Τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00