20 Απρ 2014

Άγχος και σωματικοί πόνοι

Το άγχος και η κατάθλιψη εμφανίζονται όταν υπάρχουν πιεστικές συνθήκες ζωής ή ως αποτέλεσμα γεγονότος που αλλάζει την καθημερινότητα του ατόμου.

Κατά τη διάρκεια της ψυχικής διαταραχής εμφανίζονται συχνά σωματικά συμπτώματα.

Συγκεκριμένα αυξάνεται ο ρυθμός της

Φωτιές ανήμερα του Πάσχα στη ρωσική επικράτεια


Ανήμερα τηες αναστάσεως και πάνω από 100 πυρκαγιές στη Ρωσία έχουν κάψει 60000στρέμματα δάσους σε διάφορα σημεία δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής διοίκησης γιακαταστάσεις έκτακτης ανάγκης EMERCOM , Ανατόλι Ελιζάροφ.

Συγκλονίζουν οι τελευταίοι διάλογοι πριν από τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πλοίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δραματικοί διάλογοι μεταξύ του πληρώματος του μοιραίου πλοίου Sewol και του κεντρικού σταθμού ελέγχου στη Νότια Κορέα, αμέσως μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε.
«Το πλοίο μας γέρνει και μπορεί να βυθιστεί» είπε σε δραματικό τόνο ένα μέλος του πληρώματος προς τον κέντρο ελέγχου,

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ BOEING ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...


Η έρευνα για το αγνοούμενο από τις 8 Μαρτίου Boeing των Malaysia Airlines έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο της, δηλώνουν οι υπεύθυνοι, αν και ούτε την Κυριακή η επιχείρηση απέδωσε κάτι ουσιαστικό...

Ζώης στη Free Sunday: Υπαγορευμένη πολιτική απόφαση η επάνοδος στις αγορές


Την άποψη ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση «απαιτείται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση» εκφράζει στην F.S. ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑ και αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό Χρήστος Ζώης, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές, αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ. Επισημαίνει, δε, ότι η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό φιλοδοξεί να εκφράσει «την ελπίδα που πνίγει η πλήρης και άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματα της τρόικας».

Ο Economist βλέπει… συμφέροντα πίσω από το Ποτάμι

stavrosTο άρθρο σημειώνει πως «Κάποιοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι πίσω από το Ποτάμι βρίσκονται δυνατά επιχειρηματικά συμφέροντα, με στόχο να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να οδηγήσουν τον κ. Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές μέσα στο χρόνο».

Αντίστροφη μέτρηση για Σαμαρά

Αντίστροφη μέτρηση για τον αρχηγό της ΝΔ, καθώς το «σύστημα Σαμαρά» στη συντηρητική παράταξη αποδυναμώνεται καθημερινά με διαρροές στελεχών προς όμορα εκλογικά σχήματα, ενώ η επιχείρηση μετάλλαξης του κόμματος αμφισβητείται ανοιχτά από «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς». Ο Ευρ. Στυλιανίδης άφησε....

Νότια Κορέα: Τους βρίσκουν με τα σωσίβια μέσα στις καμπίνες


Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε αφού δύτες ανακάλυψαν κι άλλες σορούς στο βυθισμένο σκάφος, μετέδωσε το δίκτυο KBS.
Ακόμη 250 και πλέον πρόσωπα αγνοούνται, στην πλειονότητά τους μαθητές, έπειτα από το ναυτικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε την Τετάρτη στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας.

Η σφαγή του Διστόμου στο Al Jazzera

Αφιέρωμα στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις γερμανικές πολεμικές οφειλές, με ειδική αναφορά και μαρτυρίες από τη σφαγή του Διστόμου Βοιωτίας μετέδωσε πρόσφατα ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίως, το Al Jazzera.

Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Κυριακή του Πάσχα η σημαντικότερη γιορτή του χριστιανισμού που τιμάται με λαμπρότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου υπάρχουν Έλληνες.
Το πασχαλινό τραπέζι προετοιμάζεται από νωρίς το πρωί, οι σούβλες και οι ψήστες πιάνουν δουλειά ώστε το μεσημεριανό γεύμα να είναι έτοιμο.
Τα πασχαλινά έθιμα προστάζουν πως από το τραπέζι μας δεν πρέπει να λείπουν ο παραδοσιακός οβελίας, τα βαμμένα κόκκινα αυγά και το τσουρέκι. Τι συμβολίζουν όμως τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και ποια είναι η ιστορία τους;
Το έθιμο με τα κόκκινα αβγά σύμφωνα με την παράδοση ξεκίνησε όταν ....

Το πρώτο κρούσμα του επικίνδυνου ιού ΜERS στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα του επικίνδυνου ιού MERS στην Ελλάδα αφορά έναν μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας που έφτασε στην Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη και νοσηλεύεται τώρα σε σταθερή κατάσταση. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ιχνηλατεί τώρα τις επαφές του ασθενούς και .....

Πασχαλιάτικος “τσακωμός” Θεοδωράκη – Λαζόπουλου

Μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Espresso ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τον Λάκη Λαζόπουλο.
Ο γνωστός καλλιτέχνης στην επιστολή με την οποία αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων επιτέθηκε και στον επικεφαλής του Ποταμιού, αφήνοντας αιχμές περί διαπλοκής.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη μεριά του

Μακελειό στην Οία. Αίμα στους τοίχους της εκκλησίας-φωτό σοκ!

Μακελειό στην Οία!
Σκηνές splatter καθώς Ανεγκέφαλοι Aίλλυναις έκαναν επίδειξη αναστάσιμου ταμπεραμέντου στην χρήση δυναμίτη. Αποτέλεσμα να ανοίξουν κεφάλια και τοιχογραφίες αίματος να

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά την Ανάσταση

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 57χρονος σήμερα τα ξημερώματα λίγες ώρες μετά την Ανάσταση. Ο αυτόχειρας πήδηξε από την γέφυρα στο ύψος της εξόδου της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να βρει...

Πρωτοφανές: To υπουργείο Εσωτερικών μετέτρεψε την Κομοτηνή σε ... τουρκική πόλη!


Το ίδιο το ελληνικό κράτος δεν θεωρεί όπως φαίνεται την Θράκη ότι ανήκει στην επικράτειά του, καθότι το υπουργείο Εσωτερικών απάλειψε την ονομασία "Κομοτηνή" από την όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης και την χαρακτηρίζει πλέον επίσημα σε αφίσα του ως με την τουρκική ονομαία ως "Γκιουμουλτζίνε" (Gumülcine) προκειμένου να ικανοποιήσει την Άγκυρα, προφανώς!
Σκάνδαλο συνιστά η δημοσίευση στην Τουρκική γλώσσα τριπτύχου κατά της βίας των γυναικών, το οποίο φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας ισότητας των δύο φύλων.
Όπως αναφέρει το ελληνοπομακικό σάιτ www.zagalisa.gr το φυλλάδιο είναι μετάφραση αντίστοιχου φυλλαδίου στα ελληνικά, αλλά στην τουρκική γλώσσα ο μεταφραστής (ποιος είναι άραγε;) έβαλε σκόπιμα και κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας την ονομασία της Θρακικής πρωτεύουσας ως Γκιουμουλτζίνε (Gumülcine) και όχι ως Κομοτηνή (Komotini).
Φαντασθείτε μια αντίστοιχη αφίσα στην Τουρκία,όπου το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να χαρακτήριζε την Κωνσταντινούπολη, όχι ως "Ιstanbul" που την έχουν μετονομάσει οι Τούρκοι αλλά "Konstantinoupoli"! Πόσες ώρες θα έμενε στην θέση του ο ομόλογος του Γ.Μιχελάκη υπουργός Εσωτερικών;
Είναι γνωστό ότι ο τουρκικός εθνικισμός μάχεται σε κάθε επίπεδο να επιβάλει τουρκικές ονομασίες στο γεωγραφικό χώρο της ελληνικής Θράκης, αγνοώντας προκλητικά τις επίσημες ονομασίες. Σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία χρήσης ξενόγλωσσων τοπωνυμίων και δη τουρκικών. Φαίνεται όμως το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γεν. Γραμματεία Ισότητας των Δύο Φύλων δεν το αντιλήφθηκε!
Τώρα που ένα ελληνικό υπουργείο, αποκαλεί με τουρκική ονομασία μια ελληνική πόλη τι πρέπει να γίνει;Ποιος μετέφρασε το κείμενο και πόση αμοιβή πήρε; Ποιος ενέκρινε την μετάφραση και έδωσε το OK για την προκλητική δημοσίευση;Γνωρίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, αυτή την αθλιότητα;Θα αποσυρθεί το έντυπο που προκλητικά εκτίθεται σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες και αποκαλεί τη Θρακική πρωτεύουσα με την τουρκική της ονoμασία, σαν να ανήκε στην τουρκική επικράτεια; Υπάρχουν νομικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους, καθώς η χρήση αλλόγλωσσων τοπωνυμίων, πόσο μάλλον σε έντυπα ενός υπουργείου, απαγορεύεται;
Πρόκειται για ένα αίσχος άνευ προηγουμένου, το ελληνικό κράτος μας εκπλήσει δυσάρεστα για άλλη μια φορά. Είναι σαν το ίδιο να επιθυμεί να διώξει την Θράκη από την αγκαλιά του. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα αυτά, παρά μόνο νοσηρές. Είναι δυνατόν να πιστέψυμε ότι στο ΥΠΕΣ δεν γνωρίζουν τι τυπώνουν και τι γράφουν;
Πως να σταματήσει ο εκτουρκισμός των Πομάκων όταν και να τηρηθούν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, όταν το ίδιο το κατ'εξοχήν αρμόδιο υπουργείο των εσωτερικών δεν τηρεί τους νόμους και αδιαφορεί για την εθνική κυριαρχία.
Συμπτωματικά έχουμε και την κάθοδο των "Γκρίζων Λύκων" του DEB στις ευρωεκλογές, ή μήπως δεν είναι τόσο τυχαίο τελικά; Μοιάζει όλα να βαίνουν καλώς με σχεδιασμό ...για τους Τουρκους, και με πλήρη παραδοση από εμάς.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το ελληνικό δαιμόνιο: Δημιούργησαν σούβλα που γυρνάει με την κίνηση του δαχτύλου [βίντεο]

Με πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα, μία ομάδα φοιτητών δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου της σούβλας που γίνεται με την κίνηση ενός δαχτύλου.
Η ομάδα φοιτητών που δημιούργησε το σύστημα ελέγχου της σούβλας, συνόδευσε την εφεύρεση της από ένα υποστηρικτικό βίντεο για να την παρουσιάσει ενώ παράλληλα έκανε και ένα κοινωνικό σχόλιο για την Ελλάδα....

Χριστός Ανέστη