19 Δεκ 2014

Οι προβληματισμοί του Καραμανλή...




«Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να γίνει...
ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα» επισημαίνει σε συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το "Έθνος", ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με πολλούς βουλευτές την Τετάρτη και χθες στο γραφείο του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε την άποψή του ως προς τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί συμφωνίας για ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο ’15 ή περί δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να γίνει ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα» επισημαίνει στους συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εννοώντας σαφώς ότι εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος ο Στ. Δήμας την 29η Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προκηρυχθούν αμέσως και μέσα στη Συνταγματική προθεσμία εθνικές εκλογές.

Ο Κ. Καραμανλής σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν συμφωνεί με την ιδέα δημιουργίας ειδικού σκοπού και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τις επαφές του με βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να κινηθεί ακόμη πιο έντονα για να μεταπείσει ανεξάρτητους βουλευτές.

"Έθνος"