25 Νοε 2014

Ο νεαρός Βέλγος που έγινε τζιχαντιστής γιατί μαγεύτηκε από μια Μαροκινή -Το ταξίδι του πατέρα του στη Συρία που τον έσωσε [εικόνες]


Ο νεαρός Βέλγος που έγινε τζιχαντιστής γιατί μαγεύτηκε από μια Μαροκινή -Το ταξίδι του πατέρα του στη Συρία που τον έσωσε [εικόνες]Όταν ο 18χρονος γιος του έφυγε από το σπίτι για να πάει στην Συρία και να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές, ο βετεράνος στρατιωτικός Ντιμίτρι Μπόντικ αποφάσισε να πάει ο ίδιος εκεί και να φέρει πίσω το γιό του. 

Ο γιος του Τζέζοεν μεγάλωσε σαν ένας καλός καθολικός αλλά προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ όταν γνώρισε μια νεαρή μαροκινής καταγωγής. Μπήκε στους κύκλους των φανατικών ισλαμιστών της πόλης της Αμβέρσας και δέχτηκε να πάει στην Συρία και να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού κράτους. Μάλιστα, είπε ψέμματα στους γονείς του ότι θα πάει με τους φίλους τους ένα μικρό ταξίδι στην Ολλανδία. 
 
Ο Τζέζοεν Μπόντικ βγαινει από το δικαστήριο 
Όταν ο γιος του ζήτησε την βοήθεια του, ο Μπόντικ δεν δίστασε να μπει στο πρώτο αεροπλάνο για την Τουρκία και να περάσει τα σύνορά της Συρίας. Εκεί ήρθε σε επαφή με άτομα που γνωρίζουν καλά την περιοχή και τον τρόπο λειτουργίας του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τον βοήθησαν και άντρες των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας που έχουν πολύ καλή σχέση με τους ντόπιους. 
 
Ο Ντιμίτρι Μπόντικ με τις επαφές. 
Μετά την επιστροφή του στο Βέλγιο, ο πατέρας αναγκάστηκε να παραδώσει τον γιο του στις αρχές που τον ανέκριναν εξαντλητικά. Ο Τζέζοεν ισχυρίζεται ότι ήταν στην Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους και βοηθούσε τους τραυματίες. Ο πατέρας του υποστηρίζει:« Ο γιος μου είναι ένα θύμα , όπως και πολλά άλλα παιδιά. Τους καλλιεργούν την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα και μετά τους βάζουν να κάνουν φρικτά πράγματα». 
Ο Μπόντικ έχει επιστρέψει στην Συρία πολλές φορές για να βοηθήσει και άλλους γονείς διαφόρων εθνικοτήτων να σώσουν τα παιδιά τους από τα χέρια των φανατικών. Η επιτυχία των αποστολών του του έχει δώσει το παρατσούκλι Ο Κυνηγός των Τζιχαντιστών.


πηγή: www.iefimerida.gr