30 Οκτ 2014

ΠΟΛΕΜΟΣ στην ελληνική αγορά με την Uber! Πώς μπορείς να γίνεις ταξιτζής με το δικό σου ΙΧ;



ΠΟΛΕΜΟΣ στην ελληνική αγορά με την Uber! Πώς μπορείς να γίνεις ταξιτζής με το δικό σου ΙΧ;Επικείμενος πόλεμος αναμένεται στην ελληνική αγορά με πρωταγωνιστές ταξιτζήδες και ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων. Αιτία; Η εταιρία Uber με έδρα το Σαν Φρανσίσκο η οποία έρχεται στην Ελλάδα.

Ποιά είναι η Uber; Ο διαμεσολαβητής ανάμεσα σε οδηγούς και υποψήφιους επιβάτες. Και φυσικά δεν πρόκειται για το παραδοσιακό ταξί, που όλοι γνωρίζουμε, αλλά για μια νέα υπηρεσία, με την οποία ο κάθε κάτοχος ιδιωτικού αυτοκίνητου μπορεί να γίνει Uber οδηγός, και να εξυπηρετεί, έναντι αμοιβής φυσικά, επιβάτες.
Η εφαρμογή λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ ενός οποιουδήποτε πελάτη, αρκεί μόνο το κατέβασμα και η εγγραφή στην εφαρμογή και εγγεγραμμένων οδηγών ιδιωτικών οχημάτων που μεταφέρουν επ' αμοιβή ανάλογα με τη διαδρομή ακριβώς όπως τα ταξί.Τα οχήματα περιλαμβάνουν από απλά ΙΧ μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζινών.
Η εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην χώρα μας, ξεκινώντας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, Λάρισα, Χίο, Βόλο, Καλαμάτα και άλλες μεγάλες πόλεις, σε κάθε μια από τις οποίες έχουν ανοίξει 100 θέσεις νέων οδηγών.
Η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα σε αρκετές χώρες, καθώς η δραστηριότητα της κρίθηκε παράνομη, εξαιτίας της νομοθεσίας της εκάστοτε χώρας, σχετικά με την μισθωμένη μεταφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις θεωρήθηκε ότι προσφέρει παράνομα υπηρεσίες ταξί, σε άλλες κατηγορήθηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ πολλές φορές τέθηκαν ζητήματα ασφαλείας.
Προ ημερών δικαστήριο στη Φραγκφούρτη απαγόρευσε προσωρινά σε ολόκληρη τη Γερμανία την εφαρμογή Uber.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει το application, παρά την απαγόρευση.
«Δεν μπορείς να βάλεις φρένο στην πρόοδο» ανέφερε η εταιρεία. «Η Uber θα συνεχίσει τη λειτουργία της και θα προσφέρει τις υπηρεσίες συνεπιβίβασης μέσω του app της σε όλη τη Γερμανία» τονίζει η ανακοίνωση.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση και θα «εξαντλήσει όλες τις νομικές πιθανότητες».
fpress