20 Οκτ 2014

Χριστίνα Ιακωβίδου: Γιατί έφαγε εξάμηνη παύση από το επάγγελμά της η σέξι οδοντίατρος (φωτό)

Παύση από έξι μηνών από την άσκηση του οδοντιατρικού της επαγγέλματος «έφαγε» η σέξι Χριστίνα Ιωακωβίδου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ολα ξεκίνησαν, από τρία δημοσιεύματα του 2000, τα οποία εκθείαζαν τα προσόντα της, επαγγελματικά και μη και τα οποία προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου.
ιακ1
Τα επίμαχα δημοσιεύματα σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, παρουσιάζουν τη Χριστίνα Ιακωβίδου:
- με τίτλους από «Doctor – dr. love» ως «funky οδοντίατρο»,
-με επισημάνσεις ότι είχε φροντίσει τα δόντια πολλών διεθνών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Αντζελες,
-ως «την πιο Χόλιγουντ οδοντίατρο», με αφορμή και τον τίτλο του ιατρείου της.
ιακ2
Κάποια από αυτά έκαναν λόγο και για τη «σούπερ σέξι εμφάνισή της» και έτσι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής
Τελικά κρίθηκε ότι τα δημοσιεύματα αποτελούσε όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι «έβλαπτε την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».
ιακ3
Η οδοντίατρος προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, 14 χρόνια μετά, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.

http://www.exelixionline.gr