25 Οκτ 2014

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Μόνο στην Ελλάδα: Μάθημα στο πάρκινγκ για τους φοιτητές της Φιλοσοφικής [εικόνες]

Οσοι φοιτητές του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών έσπευσαν την Πέμπτη στην Πανεπιστημιούπολη με την ελπίδα πως θα
κάνουν μάθημα, παρά την κατάληψη, δεν... έχασαν.
Σύμφωνα με φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», για πρώτη φορά οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έμπρακτο και ταυτόχρονα ειρηνικό τρόπο. Προχώρησαν κανονικά στη διάλεξη του μαθήματός τους, παρά την κατάληψη κάποιων φοιτητών, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα φύλαξης που προωθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης. Και εφόσον δεν έβρισκαν αίθουσα, παρέδωσαν την προγραμματισμένη για χθες ύλη τους στο πάρκινγκ της σχολής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπροστά στην είσοδο της Φιλοσοφικής οι λιγοστοί φοιτητές που περιφρουρούσαν το λουκέτο αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των συμφοιτητών τους αλλά και καθηγητών. Βέβαια, υπήρχαν και πανεπιστημιακοί που επικρότησαν το λουκέτο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν να πάρουν ευθέως θέση. Υπήρξαν και εκείνοι που βροντοφώναξαν «Σχολές ανοιχτές. Φτάνει πια!», όπως έγραφαν τα χαρτιά-αυτοσχέδια πανό από καθηγήτριες της σχολής.

«Οφείλουμε να κάνουμε το μάθημά μας. Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Γι' αυτό με πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να είμαι σήμερα στη δουλειά μου» ανέφερε στην «Καθημερινή» η Μαρίζα Φουντοπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Η ίδια μαζί με τον επίκουρο καθηγητή του ίδιου τμήματος Δημήτρη Φωτεινό έκαναν μάθημα σε περίπου 20 φοιτητές στον χώρο του πάρκινγκ της σχολής.
Πηγή φωτό: Καθημερινή