21 Αυγ 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ - ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ½ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! Π. Ποροσένκο: «Η επιχείρηση του στρατού μας στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ απέτυχε»!

«Η προέλαση των στρατευμάτων μας στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ σταμάτησε. Η μεγάλη επιχείρηση βομβαρδισμού από το μεγάλου βεληνεκούς πυροβολικό, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο των στρατευμάτων μας στα προάστια του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ μπορούμε να πούμε ότι απέτυχε», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Π. Ποροσένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με το ανώτερο επιτελείο του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με την πηγή segodnya.ru του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
 
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε «αλλαγή τακτικής» στις επιχειρήσεις στη Νέα Ρωσία, λόγω των πολύ βαριών απωλειών που έχει υποστεί ο ουκρανικός στρατός. Για την ακρίβεια, έκανε λόγο την απώλεια του ήμισυ του ουκρανικού συμβατικού πυροβολικού!
 
«Οι αυτονομιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων έχουν καταστρέψει  παραπάνω από το ήμισυ του διαθέσιμου συμβατικού πυροβολικού των μονάδων του στρατού μας. Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν απωλεσθεί παραπάνω από 200 μονάδες πυραυλικών συστημάτων Grad και Hurricane», ανέφερε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματικός.
 
«Αλλά το χειρότερο είναι ότι περίπου το ένα τρίτο από αυτά έπεσε στα χέρια των αυτονομιστών! Οι οποίοι, κατά την υποχώρηση του στρατού μας κατάσχουν ό,τι υλικό αφήνουν πίσω και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν εναντίον των στρατευμάτων μας.
 
Και δεν μιλώ για τα τεθωρακισμένα οχήματα: άρματα, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπου έχουμε χάσει πάνω από 500 μονάδες!».
 
 Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλη πηγή από το Κίεβο, η μεγαλύτερη καταστροφή υφίσταται στην ουκρανική Αεροπορία.
 
«Έχουμε ουσιαστικά χάσει την πολεμική αεροπορία μας. Μετά την απώλεια 32 αεροπλάνων και ελικόπτερων, μπορούμε να πούμε ότι η ουκρανική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν υφίσταται πλέον. Δεν υπάρχουν κονδύλια για την αποκατάστασή της, ή επαγγελματίες για την διεκπεραιώσουν» ομολόγησε ανώτατος Ουκρανός αξιωματικός. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr