21 Αυγ 2014

ΜΙΑ ΤΟΣΗ ΔΑ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΦΩΤΙΑΣ...



Από τον Ανδρέα Παπανδρέου

Tελικά οι δύο φακίρηδες είναι γυμνοί.
Θεόγυμνοι. Και πλέον έχουν ξεμείνει από κόλπα.
Ολα αυτά τα χρόνια εξήντλησαν την φαντασία τους στους τρόπους λεηλασίας της περιουσίας των υπηκόων τους.

Σ΄ αυτό το αγώνισμα υπήρξαν παγκόσμιοι...
πρωταθλητές.

Επιδόθηκαν με απίστευτη βουλιμία και ηδονή στην ταπείνωση-διά της οικονομικής εξαθλίωσης- των πολιτών αυτής της χώρας.

Ποιος από σας εκεί έξω θα λησμονήσει εκείνο το απόγευμα της Κυριακής του Σεπτεμβίου του 2011 από το βήμα της ΔΕΘ, που ο ένας εκ των δύο εξήγγειλε το χαράτσι της ΔΕΗ αποκαλώντας το μάλιστα έκτακτο και προσωρινό.

Στην συνέχεια ανέλαβαν οι ειδικοί σύμβουλοι παντός καιρού όπως οι κ.κ. Καραβίτης και Μπάνος να το ντύσουν νομικά

Ο Ζερβός της ΔΕΗ θα ανταμειφθεί για την ανοχή του στη μετατροπή ενός κάποτε κοινωφελούς οργανισμού σε τσιλιαδόρο της ναπολιτάνικης μαφίας με την παραμονή στη θέση του.

Είναι γλυκά και πολλά τα λεφτά για την θέση του προέδρου μιας χρεοκοπημένης μονοπωλιακής δημόσιας επιχείρησης.

Κι ενώ οι δύο φακίρηδες υπόσχονταν μεταρρυθμίσεις την ίδια ώρα στην πράξη αποδεικνύονταν αρρωστημένοι κρατιστές.

Οταν ο Σαμαράς μιλούσε για αξιοκρατία την ίδια στιγμή διόριζε στον ΣΔΟΕ, στην ΕΥΠ, σε όλα τα ευαίσθητα πόστα μεσσήνιους αγροφύλακες.

Οταν μιλούσε για ευκαιρίες στους νέους, διόριζε πρόεδρο του ΟΠΑΔ τον Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, συνταξιούχο γιατρό και πρώην βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, μόλις 78 ετών- ελπίζουμε ο νεαρός να ζει σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Αλλά όσο υποκριτές και νοσηροί κρατιστές υπήρξαν οι δικοί μας άλλο τόσο υποκριτές υπήρξαν και οι δανειστές μας.

Που έναι άραγε οι μεταρρυθμίσεις του Δημόσιου Τομέα;

Που είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς;

Ηθελε τελικά η Μέρκελ ένα σύγχρονο ευρωπαικό κράτος ή μήπως την βολεύει η Κολομβία των Βαλκανίων στην οποία θ΄αλωνίζουν δικοί τους άνθρωποι όπως ο Χριστοφοράκος που πλέον μπαινοβγαίνει ελεύθερα (και πολύ συχνά μάλιστα) και ο Κόκκαλης;

Προφανώς αυτό ψιλιάστηκαν νωρίς οι Βενιζέλος και Σαμαράς και συνέχισαν να κυβερνάνε χέρι-χέρι με τους σεσημασμένους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι από τα εφηβικά τους χρόνια υπήρξαν πράκτορες των μεγάλων ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ετσι κανένα αδίκημα δεν τους αγγίζει. Κανείς νόμος δεν έχει εφαρμογή πάνω τους, καμμία απαγόρευση εξόδου, καμμία επιβολή ποινής.

Μια χούφτα ολιγάρχες στους οποίους έχουν προστεθεί 2-3 ακόμη μαφιόζοι νέας κοπής εξακολουθούν να γαμούν και να δέρνουν εξαιτίας του αρχοντοχωριατισμού και της βλαχιάς που χαρακτηρίζει τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας και μετέπειτα πρωθυπουργούς.

Ολα αυτά τα ταλαίπωρα αρχοντοχωριατόπουλα αισθάνονται σπουδαίοι επειδή τους απευθύνει το λόγο ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Ψυχάρης και το πούτσο κλαίγαμε, οι υπόλοιποι νταβατζήδες νέας κοπής.

Φτάσαμε λοιπόν στο Φθινόπωρο του 2014 με τους πολίτες λεηλατημένους και απηυδισμένους μια και καταστάραξαν ότι είχαν και δεν είχαν στις ψευδοδιακοπές τους και τώρα είναι η ώρα να οργιστούν πραγματικά.

Γιατί η μόνη αποταμίευση που τους έχει απομείνει είναι εκείνη της οργής.

Ακριβώς αυτή η υπερπαραγωγή της συσσωρευμένης οργής θα εκφραστεί στην περίπτωση που οι βουλευτές τολμήσουν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή για να μην χάσουν-οι πιο πολλοί απ' αυτούς-τους μισθούς των 120-130.000 χιλιάδων ευρώ που έχουν να λάβουν την διετία 2015-2016.

Για πρώτη φορά στα 4 χρόνια του Μνημονίου η κατάσταση στην κοινωνία είναι τόσο εκρηκτική που αρκεί μόνο μια σπίθα.

Μια τόση δα σπίθα για να γίνει ολόκληρη η χώρα παρανάλωμα φωτιάς...
kourdistoportocali