29 Ιουλ 2014

Μέτρα ασφαλείας αναζητούν οι αεροπορικές εταιρίες...

Συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες στον απόηχο τραγικών και πολύνεκρων δυστυχημάτων που συγκλόνισαν την υφήλιο.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το αν μπορούν να πετούν ή να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από εμπόλεμες ζώνες.

Η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), κάλεσε τους επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας, αεροδρόμια και παγκόσμια δίκτυα εναέριας κυκλοφορίας να παραστούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μοντρεάλ του Καναδά, προκειμένου να συζητηθούν οι τομείς όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες πετούν πάνω από ασφαλείς εναέριους χώρους. Το θέμα ανέκυψε μετά την κατάρριψη στην ανατολική Ουκρανία ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines όπου συνολικά 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως δήλωσε η ίδια πηγή, οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα εκπροσωπούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροπορικών Μεταφορών, αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων την ανάγκη για άμεση βελτίωση στην πρόσβαση σε «ουδέτερες πληροφορίες που βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια».

«Εξαρτάται από την κάθε εταιρεία να αποφασίσει εάν τα αεροπλάνα της θα πετούν ή όχι πάνω από τέτοιες περιοχές, βασιζόμενες όμως σε ακριβείς πληροφορίες», σημείωσε η πηγή. «Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψουν ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εναέριο χώρο τους. Κάτι τέτοιο καθιστά δύσκολο το έργο των αεροπορικών εταιρειών», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία Emirates Airline ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ εξαιτίας φόβων ότι μαχητές στη χώρα αυτή μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των αεροσκαφών της...
tribune.gr