28 Ιουλ 2014

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑίοι ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ: Οχι 3 αλλά 33 «δικά μας παιδιά» συνδικαλιστών έγιναν σύμβουλοι στην Εθνική

Τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στην κρίση και το 60% των νέων είναι άνεργοι, τα «διακομματικά» ρουσφέτια στα παιδιά των εργατοπατέρων συνεχίζονται. Ανίψια, βαφτιστήρια και ξαδέλφια υπουργών στη λίστα
Οι αναταράξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη των προσλήψεων «από το παράθυρο» παιδιών των αρχισυνδικαλιστών του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) δεν άγγιξαν μόνο τους συνδικαλιστές των τραπεζών, αλλά επεκτάθηκαν και σε κάθε συνδικαλιστικό χώρο ανά το πανελλήνιο.

Η ενέργεια των εργατοπατέρων θεωρήθηκε πρωτοφανής, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε καταγραφεί στα χρονικά ανάλογο υπερκομματικό ρουσφέτι. Υπενθυμίζουμε ότι σε μια εποχή όπου ο εφιάλτης της ανεργίας βυθίζει στην απελπισία μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων με προσόντα, προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό τα παιδιά τεσσάρων αρχισυνδικαλιστών, όπως του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), του γενικού γραμματέα Ευθυμίου Κατσίκα (ΔΑΚΕ), ο οποίος συμμετέχει και στο Δ.Σ. της ΕΤΕ, του ταμία Αλέξανδρου Πολίτη (από την παράταξη ΔΑΣ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και του αναπληρωτή ταμία Γιώργου Δαμίγου (ΔΗΣΥΕ).


Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής (20/7) στο «ΘΕΜΑ» για τα ρουσφέτια και τη διαπλοκή που, αν και χρεοκόπησαν τη χώρα, ζουν και βασιλεύουν στο Δημόσιο


Στο γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε ένταση καθώς πολλά μέλη ζήτησαν την παραίτηση Γιαννακόπουλου, ενώ αρκετοί συνδικαλιστές προσπάθησαν να βάλουν στο «κάδρο» και παλαιότερα στελέχη της Ομοσπονδίας που φρόντισαν για τις προσλήψεις των παιδιών τους, φτάνοντας σε βάθος χρόνου μέχρι τον «αρχαίο» τη τάξει πρόεδρό της Αλέξανδρο Πουλαρίκα, ο οποίος είχε διορίσει τα παιδιά του στην τράπεζα.

Μάλιστα, κάποιοι κακοήθεις δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ του κ. Γιαννακόπουλου στο Facebook και ανάρτησαν πληροφορίες για προσλήψεις παιδιών στελεχών της τράπεζας.

Ο «συγγραφέας» των αναρτήσεων υποστήριζε ότι στο πακέτο των 33 ατόμων που προσλήφθηκαν στην τράπεζα τον Μάιο ως ειδικοί συνεργάτες, μαζί με τα παιδιά των συνδικαλιστών, ήταν και η κόρη του κ. Αντώνη Αντωνόπουλου, βοηθού γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου της Εθνικής.



Παρεμβάλλονται 30 κωδικοί!

Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διέψευσε την πρόσληψη πακέτου 33 ατόμων υποστηρίζοντας ότι, εκτός από τα παιδιά των συνδικαλιστών, διορίστηκαν το πολύ 3-4 άτομα ακόμη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων που έχουν πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, ανάμεσα στον κωδικό πρόσληψης του παιδιού του κ. Δαμίγου και του παιδιού του κ. Πολίτη παρεμβάλλονται άλλοι 30 κωδικοί.

Τα 20 από τα 30 άτομα του προνομιακού πακέτου, όπως πληροφορούμαστε, είναι ανίψια, βαφτιστήρια και ξαδέλφια στελεχών της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για ρουσφέτια κατηγορίας ΑΑ, καθώς προσλήφθηκαν ως ειδικοί συνεργάτες με σύμβαση αορίστου χρόνου και αμοιβή περίπου 810 ευρώ καθαρά, ωστόσο έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι η καριέρα τους μελλοντικά θα εξελιχθεί, με υψηλότερες απολαβές.

Σήμερα εργάζονται στην ΕΤΕ 430 ειδικοί συνεργάτες δύο και τριών ταχυτήτων, από νέους με μισθό 800 ευρώ έως υψηλόμισθους που αμείβονται με 8.000 ευρώ μηνιαίως. Οπως σχολιάζουν συνδικαλιστές, αν το ρουσφέτι αφορούσε παιδιά υπουργών, η διοίκηση θα τα διόριζε σε κάποια θέση ειδικού συμβούλου με υψηλότερες απολαβές.

Με αντάλλαγμα εργασιακή ειρήνη

Στο πακέτο «παρεισέφρησαν» και τα τέσσερα παιδιά των συνδικαλιστών καριέρας οι οποίοι προφανώς θα ανταποδώσουν το ρουσφέτι εξασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη στην τράπεζα. Το γεγονός ότι οι αμοιβές των παιδιών δεν είναι υψηλές δεν μειώνει το μέγεθος του ηθικού ατοπήματος, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Εθνική απασχολεί σήμερα 1.650 ενοικιαζόμενους υπαλλήλους ακόμα και σε θέσεις υψηλών προσόντων οι οποίοι αμείβονται με 510 ευρώ, αν είναι κάτω των 25 ετών, χωρίς επιδόματα και αξιώσεις μονιμότητας ή αποζημίωσης.

Αλλά και γι’ αυτές τις κακοπληρωμένες δουλειές, το μέσο είναι απαραίτητο. Δεκάδες συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας, ακόμη και συνταξιούχοι, κομματικοί παράγοντες και κυβερνητικά στελέχη που δεν μπόρεσαν να διορίσουν τα παιδιά τους ή την κομματική πελατεία τους, φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν μια θέση στο ενοικιαζόμενο προσωπικό. Οι ευκαιρίες «μεταλλάχθηκαν» στην αγορά εργασίας μετά την επέλαση της τρόικας. Αυτές είναι οι νέες καλές δουλειές. Με αυτές θα συντελεστεί η ανάπτυξη. Με αυτές γίνονται και τα ρουσφέτια. Παλαιότερα, τις εποχές των παχιών αγελάδων, για να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο, οι συνδικαλιστές φρόντιζαν να κάνουν «τράμπες» διορίζοντας τα παιδιά τους σε άλλες τράπεζες. Δηλαδή ο συνδικαλιστής της Εθνικής διόριζε το παιδί του στην Alpha Bank και ο συνδικαλιστής της Εμπορικής στην Εθνική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που ετοιμάζεται να καταθέσει για το θέμα ομάδα βουλευτών του στη Βουλή, θα ζητήσει την ακύρωση των προσλήψεων των παιδιών των συνδικαλιστών. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όποιον συνδικαλιστή εμπλέκεται και προσωπικά σε τέτοιες διευθετήσεις να παραιτηθεί άμεσα από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα, ως ελάχιστη προσφορά στην ηθική αποκατάσταση του συνδικαλισμού. Οπως πληροφορούμαστε, πάντως, ο ταμίας του ΣΥΕΤΕ, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Πολίτης αρνήθηκε προς το παρόν να παραιτηθεί, εκθέτοντας τον ίδιο τον πολιτικό του φορέα. 
 http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/07/3-33.html