23 Απρ 2014

Ο Βορίδης ετοιμάζει δικό του κόμμα; Το παρασκήνιο, ο Μπαλτάκος και η Χ.Α.

voridis_vΜε τα σενάρια περί «τριπλών εκλογών» να δίνουν και να παίρνουν τις ημέρες του Πάσχα, το «nez.gr» βγάζει στην επιφάνεια μια πληροφορία η οποία προέρχεται από κύκλους που βρίσκονται στις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου και....
προκαλεί εξαιρετικό ενδιαφέρον σε σχέση με το «τι μέλλει γενέσθαι». Ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο διεξαγωγής –ή μη- πρόωρων εθνικών εκλογών, οι κύκλοι αυτοί φέρνουν τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη έτοιμο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων.
«Ο Βορίδης», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «αυτή τη στιγμή έχει την πιο ισχυρή ομάδα εντός της ΝΔ». Στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζουν, στη ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά δεν υπάρχει αυτή την περίοδο κάποια άλλη κίνηση που να έχει αρχή, μέση και τέλος. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ φέρεται να έχει αποκτήσει ισχύ συγκεντρώνοντας γύρω του όλους όσοι, εντός της Συγγρού και όχι μόνο, ταυτίζονται με την ιδέα του επερχόμενου «αριστερού κινδύνου», με δεδομένη τη διαφαινόμενη άνοδο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Μάκης Βορίδης, εφόσον το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών (είτε αυτές γίνουν τώρα, είτε το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2015, λόγω της επικείμενης εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας) είναι συντριπτικά κατά της ΝΔ, προκαλώντας την αποχώρηση του κ. Α. Σαμαρά, θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα ο οποίος θα έχει σαφή και ξεκάθαρη στόχευση: τη συγκέντρωση στις τάξεις όλων όσοι κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς.
Και η Χρυσή Αυγή;
Συγκεκριμένα, το «κόμμα Βορίδη», εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα έχει «αμπαλάζ» πιο εξευγενισμένο από την Χρυσή Αυγή… Πιο εθνικοπατριωτικό, με μη εμφανείς νεοναζιστικές τακτικές και πρακτικές. Θα επιχειρήσει με ένα πιο «ευγενικό προφίλ» και χωρίς τις εμφανείς ακρότητες της Χ.Α. να συγκεντρώσει ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι κινούνται από τα άκρα μέχρι τις παρυφές του κέντρου.
«Και τι θα γίνει με την Χ.Α.;» είναι το ερώτημα το οποίο εύλογα προκύπτει: «Η Χ.Α. αναμένεται μέσα από μια σειρά κινήσεων και επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη να περιοριστεί περαιτέρω, να “ψαλιδιστεί”» υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι τονίζοντας με νόημα ότι στελέχη του νεοφασιστικού μορφώματος με πιο «ευγενή εικόνα» θα είναι ευπρόσδεκτα στο σχήμα του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Τι θα κάνει ο Μπαλτάκος;
«Θα είναι και ο κ. Μπαλτάκος μέσα στο σχήμα Βορίδη;» είναι η επόμενη ερώτηση που έρχεται λογικά στο νου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με δεδομένη την τοποθέτηση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου υπέρ μιας διευρυμένης «συμμαχίας» κεντροδεξιών και ακροδεξιών. Η απάντηση στο ερώτημα από τους κύκλους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Μ. Βορίδης εξετάζει πολύ σοβαρά τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, δεν είναι αρνητική.
Το ενδεχόμενο ο κ. Μπαλτάκος να πετύχει την «ολική επαφορά» του στην πολιτική σκηνή, μετά το βίντεο με τον Η. Κασιδιάρη, μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο πολιτικό φορά δεν αποκλείεται. «Τουναντίον», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου «ήταν, είναι και θα είναι ένα πρόσωπο με σαφείς, ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις και, φυσικά, ως δηλωμένος αντικομουνιστής θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσει κάθε προσπάθεια ανακοπής της Αριστεράς».
 http://www.nez.gr/main-articles/voridis-komma/